ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Conferențiar universitar-doctor la Facultatea de Drept a Universității de Vest Timișoara, avocat, lector în conferințe pe teme de drept, etică, bioetică, filosofie și religie, Lavinia Tec vede confuziile societății moderne cu o claritate aparte.

În dialogul nostru, Lavinia a vorbit despre criza medicală care ne-a condus (mai repede) la criza drepturilor și libertăților de azi, despre starea libertății de expresie în mediul academic de la noi., dar mai ales despre avansul inteligenței artificiale și pericolele unei lumi în care omul nou își propune să divorțeze de natural și chiar să se joace de-a Dumnezeu.

Lavinia oferă câteva repere fundamentale de drept și bioetică (etica biomedicală), și argumentează că „există un dispreț față de tot ce este natural, așa cum l-a lăsat Dumnezeu. Și rezultatul s-ar putea să fie desființarea omului". Din fericire, tot ea oferă câteva motive de optimism.

Av. Florentin Țuca  - VIDEO #PeDreptCuvânt