ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Renașterea Familiei și a Neamului Românesc în învățătura Părintelui Arsenie Boca” este cea mai recentă lucrare a scriitorului Sergiu Ciocârlan, tipărită sub egida Chilia Sfântului Ipatie - Sfântul Munte și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Serafim, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Centrale și de Nord, semnalează Revista Familia Ortodoxă

„Ca și marii părinți ai Bisericii, cuviosul observă că mai toate necazurile, neajunsurile, conflictele familiale și chiar afecțiunile și bolile nervoase și psihice au aceeași cauză, patimile omului. Între acestea se deosebesc mânia și pofta desfrânării, dar și lăcomia pântecelui, slava deșartă și iubirea de argint. Toate contribuie la sfărâmarea minții omului, la dezorganizarea puterilor trupești până la epuizare, boală și moarte.

Părintele Arsenie Boca ne arată că singura cale spre o renaștere a poporului nostru este lupta cu aceste patimi cu ajutorul Domnului, prin asceză și rugăciune prin viață creștină conștientă că singurul scop al omului în lumea aceasta nu este altul decât dobândirea vieții veșnice. Nu reforma politică este cea care ne poate salva observă părintele în paralelism cu istoria poporului lui Israel, ci numai renașterea duhovnicească prin înțelegerea în primul rând a sensului familiei creștine.”, scrie despre lucrare publicistul Virgiliu Gheorghe.

Volumul poate fi comandat de la Familia Ortodoxă atât în lei cât și în euro, pentru românii din străinătate.

Felicităm pe această cale autorul care ne bucură să se numere și printre editorialiștii-invitați ai ActiveNews!