ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vineri 5 aprilie, se închide expoziția „Sanctuarul Nichita”, o incursiune în intimitatea vieții marelui poet Nichita Stănescu. Expoziția este găzduită de Biblioteca Academiei Române și poate fi vizitată de luni până vineri, între 9:00 și 14:00, la Sala Theodor Palady. 

„Vă așteptăm, vineri, 5, aprilie, orele 12:00, pentru o întâlnire interactivă cu iubitorii de poezie, având ca generic «De la Mihai Eminescu la Nichita Stănescu». Vor participa scriitori, poeți, elevi interesați de literatură, iubitori de poezie, armonie și frumos, admiratori ai marelui poet. Vor fi prezenți membri ai cenaclului Poeții Cetății, condus de Liliana Popa, critic de artă, și Societatea Culturală Apollon, condusă de George Călin, editor, poet, fost Ambasador Cultural - Convenția Geneva (Acord cultural, pentru Educație). 
 

Se vor proiecta câteva dintre cele 11 Elegii, din recitalul «Recitindu-l pe Nkhita», susținut de Sergiu Cioiu, la TNB. Așteptăm elevi ai liceelor „Nichita Stănescu”, „George Călinescu”, profesori și studenți ai Facultății de literatură și filosofie de la Universitatea București, interesanți de intimitatea unei scurte vieți a unul poet mare și fecund. Vă așteptăm, cu drag, la acest eveniment, Lecția NICHITA, dincolo de POEZIE” - precizează, în descrierea evenimentului, Fundația Culturală Română DLN

Expoziția dedicată lui Nichita Stănescu a fost deschisă pe 25 martie și se închide vineri, 5 aprilie 2024.