ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La fel ca şi maşinile, si avioanele au numere de înmatriculare. Acesta se află scris pe coadă scris un număr de înmatriculare care reprezintă indicativul de țara, primele litere, și seria de înregistrare, următoarele.  Numărul de înmatriculare al avionului îl poți vedea abia la îmbarcare pentru că acesta nu se cunoaște în momentul în care îți cumperi un bilet de avion.

Cele mai importante date pe care le poţi afla graţie numărului de înmatriculare sunt cele despre istoricul avionului, scrie Tai-Tai.net. Astfel, dacă intri pe site-ul PlaneSpotters.net, secțiunea Airlines by Country, și alegi țara în care este înmatriculat avionul. Ți se oferă apoi date despre avion: tipul aeronavei, când a avut loc primul zbor, adică de câți ani este în activitate, ce companii l-au folosit dar și ce motoare folosește sau numele sub care zboară.

CITEŞTE AICI ARTICOLUL COMPLET