ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Anatomia lui Grey”, „House MD” sau „General Hospital” sunt doar câteva dintre serialele serialele medicale cu milioane de fani în întreaga lume.

Cazurile ilustrate în aceste seriale de succes sunt atât de credibile încât au influențat enorm părerile telespectatorilor despre medici, spitale și au așteptări mult mai mari despre modul în care un pacient ar trebui tratat.

Un studiu realizat în 2005 la Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor a stabilit faptul că majoritatea telespectatorilor care urmăresc seriale medicale au raportat că au învățat lucruri noi despre o boală sau despre o boală pe care cred ei că o au după șase luni de vizionare a unui serial cu specific medical, iar o treime dintre ei au luat atitudine în legătură cu propria stare de sănătate și au mers la medic pentru a vedea dacă sunt bolnavi.

Personalul medical s-a arătat îngrijorat de influența acestor seriale deoarece oamenii au început să creadă orbește ce se întâmplă în aceste seriale deși există foarte multe inadvertențe în modul în care este descris tratamentul pacientilor. Unele scene cum ar fi doctori care pun în gură obiecte pacienților pentru a-i calma în timp ce îi tratează (deși se pot îneca), pacienții din seriale care supraviețuiesc în proporție de 90% manevrelor de resuscitare , nu au legătură cu ce se întâmplă în realitate.

„Un fan al dramelor medicale poate dezvolta o percepție distorsionată a felului în care sunt, mai mult sau mai puțin răspândite problemele de sănătate în lumea reală”, afirmă doctorul Jae Eun Chung, profesor asitent la Școala de Comunicare de la Universitatea Howard, informează theatlantic.com, citat de Celebrity Yahoo.