ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a explicat ce trebuie să facă românii pentru a fi în siguranţă în cazul unui cutremur puternic.

Livrare gratuita in 24 de ore!

Fondatorul serviciului SMURD a realizat acest mic ghid după o vizită efectuată în Japonia, el aflând de la oficialii niponi cum trebuie să te pregăteşti pentru a trece cu bine peste cutremur.

"În zonele care sunt supuse riscului seismic, mobilierul şi echipamentele trebuie fixate. Întotdeaua am ridicat acestă problemă. Un spital nu este neapărat să fie funcţional după un cutremur dacă doar ai consolidat clădirea. Dacă echipamentele din spital nu sunt fixate şi protejate, acest spital devine nefuncţional după cutremur numai prin faptul că echipamentele din el se distrug. Clădirea poate să rămână, dar să fie nefuncţională, pentru că totul se distruge în timpul cutremurului.

Japoneziii spun că în primele 72 de ore (de la producerea unui dezastru - n.r.) nu este timp pentru cei care nu au probleme majore (...) Un mesaj care se transmite populaţiei: pregătiţi-vă că în primele 72 de ore nu avem timp de cei care nu au probleme majore. Adică: apă, mâncare pentru trei zile, totdeauna să le ai la tine acasă. Aceste mesaj nu numai în Japonia se transmite, o să îl auziţi de către cei din SUA, de către mai multe ţări care s-au confruntat cu situaţii de calamităţi"
, a spus Raed Arafat, conform Mediafax.

Un cutremur puternic, de 5,7 grade pe scara Richter, s-a produs sâmbătă seara în zona seismică Vrancea.