ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Curierat pe bicicletă - este ideea de afacere a doi elevi de liceu din Constanța de 16 și 17 ani, care și-au deschis propriul business, după ce au câștigat o competiție școlară de antreprenoriat.

Cei doi au înfiinţat un serviciu de curierat pe bicicletă, în care vor angaja doar tineri șomeri, folosindu-se de facilitățile fiscale de care beneficiază, ca microîntreprindere pentru întreprinzători debutanți (SRL-D).

Adolescenţii oferă clienților posibilitatea de a livra produse la prețuri bune, rapid și ecologic, prin curierat pe bicicletă, în orice punct al Constanței.

Tariful unei livrări prin curierat pe bicicletă e unic: 10 lei, indiferent de distanță, greutate sau volum. Termenul de livrare prin curierat pe bicicletă e de aproximativ 90 de minute.

Totuși, acest curierat pe bicicletă are şi restricţii: nu livrează colete de peste 10 kg, cu dimensiuni mai mari decât cele ale unui rucsac sau care conțin viețuitoare.
"Să începi și să crești o afacere nu e ușor. Acest lucru necesită timp și resurse, deci trebuie să faci multe sacrificii. Nu te mai joci pe calculator toată ziua, nu te mai trezești la ora 12, nu mai dai banii pe orice tricou la modă, ci muncești cât mai mult și reinvestești fiecare bănuț, pentru a te menține pe piață.

Cu toate acestea, dacă vei avea succes, satisfacția va fi imensă și vei avea mult mai mult de câștigat. Programul Compania a reprezentat pentru noi o rampă de lansare, o oportunitate pentru a vedea foarte clar cât de pricepuți suntem în antreprenoriat, la ce suntem buni, ce trebuie să îmbunătățim la propria persoană, cât de importantă este documentarea înainte de începerea unei afaceri și, mai ales, ce ne dorim să realizăm în viață"

, a spus Andrei Burghelia, membru al echipei Bicycle Courier de curierat pe bicicletă.

Cei doi elevi își doresc ca business-ul lor de curierat pe bicicletă să fie unul sustenabil și, în același timp, util pentru comunitate Aangajații firmei vor fi foşti șomeri, iar compania va dona 10% din venituri către o organizație reprezentativă a elevilor.

Tinerii antreprenori și-au propus să inițieze programe sociale în domeniul sportului și protecției mediului și să se implice în promovarea bicicletei, ca mijloc de transport alternativ în Constanța.