ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Iniţiativa legislativă a cetăţenilor pentru modificarea şi completarea Codului Muncii îndeplineşte condiţiile prevăzute de Constituţie mai puţin dispoziţiile care reglementează caracterul fiscal, au decis, miercuri, judecătorii Curţii Constituţionale.

"In urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu unanimitate de voturi, a constatat ca iniţiativa legislativă a cetăţenilor intitulată Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.53/2003 - Codul muncii îndeplineste condiţiile prevăzute de art.74 alin. (1) şi (2) din Constituţie, cu excepţia alin. (3) al art.211 introdus prin pct. 9 al propunerii legislative, care reglementează o normă cu caracter fiscal", conform Curţii Constituţionale.

Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a spus că este "încântat că poporul a fost capabil să se organizeze".

"Este o muncă colosală. S-au adunat 150.000 de semnături. (...) Este o inţiativă populară. Eu sunt foarte încântat că poporul a fost capabil să se organizeze să adune atâtea semnături, să promoveze o iniţiativă legislativă, care este de mare interes. Este o modificare esenţiala la Codul muncii", a spus Zegrean.