ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Miercuri , la ora 05.10, un nou cutremur cu magnitudinea de 4,1 grade pe scara Richter s-a produs în zona seismică Vrancea, epicentrul fiind în judeţul Buzău.

Livrare gratuita in 24 de ore!

Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP) anunță că seismul s-a produs la o adâncime de 145 de kilometri.

Un cutremur, cu magnitudinea de 4,1 grade pe scara Richter, s-a produs și luni, în judeţul Vrancea, de data aceasta la adâncimea de 17 kilometri. Conform directorului ştiinţific al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului citat de Mediafax, seismul a fost unul de suprafaţă şi acest tip de cutremur este urmat de mai multe replici, dar acestea au magnitudine mică şi nu ar trebui să depăşească 3,1 grade.

Marţi în Vrancea au mai avut loc alte două cutremure de peste 2,5 grade Richter, respectiv de 3,2 şi 2,8 grade.

În zona seismică Vrancea au fost înregistrate, în ianuarie, alte şapte cutremure, cu magnitudini între 3,2 şi 4,3 grade pe scara Richter, cel mai puternic dintre acestea, cu epicentrul în judeţul Buzău, fiind înregistrat în 4 ianuarie.