ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Populaţia şi companiile din Grecia au dificultăţi tot mai mari să-şi plătească facturile la electricitate. Datoriile totale la compania de stat Public Power Corporation (PPC) sunt de 1,3 miliarde de euro. Suma creşte în medie cupatru4 milioane de euro pe zi, relatează Kathimerini.

Cele mai mari datorii - 600 de milioane de euro, sunt ale populaţiei (65%) şi ale firmelor mici, iar sectorul public are restanţe de 190 de milioane de euro. Arieratele companiilor totalizează circa 130 de milioane de euro, iar compania minieră Larco are datorii de peste 135 de milioane de euro.

Pentru a facilita plata datoriilor la consumatorii casnici, compania a introdus anul trecut un plan flexibil de plată, la care s-au înscris peste 700.000 de utilizatori. Atractivitatea planului a determinat compania să permită înscrierile şi prin telefon, întrucât angajaţii de la ghişee n-au făcut faţă numărului mare de cereri.