ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Înfrângerea Simonei Halep de la Australian Open, scor 4-6, 0-6, în faţa Ekaterinei Makarova (11 WTA) a redeschis o mai veche discuţie în legătură cu oportunitatea încetării colaborării cu Wim Fissette. Fără el, sportiva din Constanţa şi-a pierdut mult din agresivitate şi are un procentaj la serviciu extrem de scăzut, afirmă propsort.ro.

A pierdut din agresivitate, serviciul e din ce în ce mai slab

Poate fi întâmplarea, o zi nefericită având şi cei mai mari dintre campioni. În schimb, dacă ne uităm peste statisticile tuturor partidelor jucate de Halep în Australia, vom constata că aceasta şi-a pierdut mult din agresivitatea pe care o avea în 2014. Românca a cedat aproape de fiecare dată iniţiativa, mulţumindu-se să aştepte greşeala adversarelor, care, având în vedere nivelul lor scăzut, a venit.

Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Dintre toate jucătoarele prezente în sferturile de finală de la Australian Open, Halep a adunat cele mai puţine astfel de urcări. Un lucru pe care fostul antrenor, Wim Fissette îl îmbunătăţise mult. Fără să îşi asume riscuri, fără a prelua iniţiativa şi a încerca să dicteze ea ritmul în punct, Simona cu greu se va mai putea lupta în viitor de la egal la egal cu cele mai bune din lume, cel puţin pe suprafeţele rapide. Fissette nu o transformase într-o maşinărie de aşi, nici nu ar fi avut cum având în vedere fizicul Simonei. Dar o învăţase să servească suficient de variat, astfel încât să compenseze lipsa forţei. În 2015, serviciul lui Halep a redevenit unul de duzină, marea problemă fiind reprezentată de faptul că nu a reuşit să pună decât foarte rar prima minge în teren, arată prosport.ro.

Conform statisticilor, Simona a reuşit să pună mai puţin de 60% din primele servicii în terenul adversarelor.

Cât a câştigat Fissette din contractul cu Simona

Fissette, care le-a mai pregătit cu succes pe Kim Clijsters şi Sabine Lisicki, primea 3.000 de euro pe săptămână şi, cel mai important, 10% din câştigurile lui Halep într-un sezon. Asta înseamnă că Wim a încasat 108.000 de euro din salariu şi 363.000 de euro reprezentând procentul din premiile câştigate de Simona, din luna februarie şi până la sfârştiul lunii octombrie. Reiese un total de 471.000 de euro. Spre comparaţie, Lendl a încasat 1.650.000 de euro pe an de la Murray, în timp ce Serena Williams l-a recompensat cu 1.600.000 de euro pe Patrick Mouratoglou în 2014.