ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aflu că Monica Macovei îşi lansează noul partid politic, duminică, de Ziua Mărţişorului, la Casa de Cultură "Preoteasa" din Bucureşti.  Noua formaţiune se va numi  PM10, care după explicaţiile doamnei Macovei se traduce astfel: "M - vine de la modernism, merit, muncă, 10 vine de la cele 10 porunci din decalogul de la prezidențiale, porunci pentru clasa politică".

LIVRARE GRATUITA, orice produs. Toate ofertele

De la bun început trebuie să afirm că acest nou partid nu are nicio credibilitate. Se vede de la o poştă că este o creaţie în laborator a diferitelor agenţii de publicitate şi de strategie care lucrează pentru doamna Macovei. Cât de naiv trebuie să fii ca să nu vezi  că "M" vine de la "modernism, merit şi muncă" dar şi de la Macovei? Pe româneşte, aşa cum zice românul, noul partid se cheamă cele 10 porunci ale lui Macovei. Nu sună prea modern, nu? 

Nici nu trebuie. Pentru că Monica Macovei nu are nicio legătură cu modernitatea. Şi aici amintesc doar câteva din legendele create cu grijă de online în jurul ei şi de realitatea aferentă lor:

1)  Monica Macovei este portretizată drept un pol independent în politică, un "singur împotriva tuturor", gen. Fals. Monica Macovei a jurat credinţă partidului comunist (vezi documentul de mai jos) ca procuroare în 1982, încadrându-se de bună voie într-un sistem represiv. Reamintesc că în 1982 părintele Gheorghe Calciu era deja de trei (3) ani la închisoare pentru că s-a opus făţiş regimului pe care doamna Macovei jura să-l apere. În cei opt (8) ani scurşi până la căderea partidului, Monica Macovei nu a deranjat sistemul comunist nici cu un fir de păr.

După 1990 s-a folosit intens de Partidul Democrat Liberal, adică cealaltă jumătate a sistemului "cu interese economico-financiare transpartinice și ilegitime" ( FSN) pe care azi îl denunţă. Doamna Macovei este AZI europarlamentar european pentru că a candidat pe poziţia a 2-a pe listele PDL, partidul lui Videanu, Blaga, Flutur, Berceanu şi la vremea respectivă, Elena Udrea.

2) Monica Macovei luptă pentru oameni şi drepturile lor. Fals. În momentele în care dreptul la proprietate şi liberă circulaţie era călcat în picioare la Pungeşti, europarlamentarul român tăcea mâlc în Parlamentul European în timp ce colegi străini (!)  luau atitudine împotriva abuzurilor statului român. Mai mult, singura ei poziţie publică pe subiectul abuzurilor a fost jenantă, autistă de-a dreptul. (aici textul). Şi tardivă: după două SĂPTĂMÂNI de mailuri din partea protestatarilor de la Pungeşti.

Doamna Macovei a susţinut şi susţine adoptarea Legilor Big Brother, care dau puteri nelimitate Statului în raport cu cetăţeanul şi îl consideră infractor "apriori".

3) Monica Macovei vrea să pună în practică o separare reală a Bisericii de Stat. Fals. De fapt doamna Macovei se foloseşte de concepte pur religioase precum cele "10 porunci" şi atacă doar Biserica Ortodoxă. Ce este "modern" în a "porunci" clasei politice?

De altfel, doamna Macovei s-a dat recent de gol când a propus adoptarea legilor Big Brother prin Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului (OUG), deşi aşa ceva este ilegal şi imoral. Vă daţi seama, odată ajunsă la putere, ce ar mai putea "porunci" doamna Macovei să se legifereze?

Poate căsătoriile homosexuale? Acum doamna Macovei este mai reţinută pe subiect, pentru că i s-a transmis că în România încă lumea nu e convinsă, dar mi-amintesc când îi susţinea pe faţă "Dragii ei prieteni din mişcarea homosexuală.  Tot în trecut, doamna cu poruncile făcea parte din Intergrupul LGBT din Parlamentul European. Doamna Macovei recunoştea pe-atunci că a făcut trafic de influenţă:  "Am sprijinit apoi, în calitate de ministru al justiţiei, desfăşurarea Paradei Gay din 2005, deşi la început primarul Bucureştiului refuzase să aprobe acest lucru. L-am sunat chiar eu pe primar. Acum, în România rămâne de realizat şi legiferarea uniunilor între persoanele de acelaşi sex".

Mai târziu, doamna Macovei s-a schimbat şi-n privinţa avorturilor. Fosta ei colegă, Renate Weber, o acuză că a primit bani pentru a elabora rapoarte pro-avort şi apoi s-a răzgândit.  De ce s-a răzgândit? Pentru că nu se potrivea cu noua ei imagine ce se construia cu migală. Chiar aşa, noua ei formaţiune s-ar putea chema şi Partidul Hotnews, nu-i aşa?

4) Monica Macovei vrea libertate economică, o influenţă cât mai mică a statului în economie. Fals. Doamna Macovei nu a scos niciun cuvânt, timp de 25 de ani, despre trecerea din patrimoniul de stat în cel de privat, pe ochi frumoşi, a unor active şi imobile de milioane de dolari. Amintesc aici de doar de modul în care susţinătorul domniei sale, Gabriel Liiceanu, a primit moca de la amicii Pleşu şi Iliescu, editura Politică, azi Humanitas. Curat liberalism, nu?

Pe plan extern, viziunea doamnei Macovei e simplă şi iar n-are nicio legătură cu modernitatea: capul ce se pleacă, sabia nu-l taie. Discursul său aduce cu era colonialistă, nu cu secolul XXI, al oamenilor liberi.

Ceea ce nu ştie doamna Macovei însă, ca şi majoritatea publicului ei, e continuarea proverbului amintit mai sus: "dar nici soarele nu-l vede". 

Despre legionari se spunea în popor, cu mai multă sau mai puţină dreptate, că voiau să guverneze cu crucea într-o mână şi pistolul în cealaltă. Cumva, doamna Macovei îmi transmite ideea că vrea să guverneze doar cu pistolul. Crucea ei e FAKE şi ascunsă sub o tonă de machiaj. Ca şi adevăratul său chip.

juramant-monica-macovei

PPE-ista-Monica-Macovei-si-Homosexualii-Accept