ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Toata lumea isi aminteste de reactiile extrem de virulente ale Ambasadei SUA dintr-un trecut nu foarte indepartat fata de fenomenul de coruptie din Romania, demersurile publice pe care Ambasadorul SUA, Mark Gitenstein le-a facut pe langa institutiile Statului, in special Presedintie, (pe cand Traian Basescu ocupa functia cea mai inalta in Stat) impotriva derapajelor de la democratie, indemnurile de indreptare ce sunau mai mult a comanda venite din zona SUA spre Parlament, atacurile directe la adresa mass mediei pentru critica adusa corpului magistratilor in marile dosare de coruptie, sprijinul fatis acordat Parchetului si in special doamnei Kovesi…

[P] O istorie sincera a poporului român - comanda online

De aceea, oricine s-ar fi asteptat ca episodul de astazi din Parlamentul Romaniei, sa dea nastere unei reactii virulente din partea Amabsadei SUA, sau macar la o pozitie mai transanta fata de modul in care senatorul Dan Sova s-a sustras obligatiilor legale de a raspunde in fata Parchetului, fata de modul in care a pervertit institutiile Romaniei si Constitutia prin punerea intereselor sale particulare deasupra Statului de drept.

In schimb, in fata intrebarilor reprezentantilor blamatei mass-medii raspunsul a fost scurt, sec si dezamagitor: ar fi fost bine sa…. dar nu discutam cazurile individuale.

Ce i-a facut atat de timizi pe reprezentantii Statului American, altadata atat de dornici sa ne initieze in tainele democratiei si ale Statului de drept si sa ne ajute sa avansam pe drumul luptei anti-coruptie?

Cateva ipoteze de lucru:
O fi faptul ca Dan Sova, nu cu foarte mult timp inainte, a fost Ministru al Transporturilor si, in aceasta calitate, a facut un cadou de 37,5 milioane euro companiei americane Bechtel, in executarea unui contract pierdut prin Minister?

O fi faptul ca mama lui Dan Sova, avocata Ana Diculescu Sova, a obtinut pentru compania americana, dupa negocieri aprinse, despagubirea record, convingand Ministerul sa nu mai caute contractul, si sa se increada in exemplarul prezentat de Bechtel?

O fi faptul ca mama lui Dan Sova, a reprezentant in mai multe litigii, in calitate de avocat, Ambasada si Ambsadorul SUA?

O fi faptul ca tot mama lui Dan Sova, avocata Ana Diculescu Sova, este avocatul Fondului Proprietatea, si, in aceasta calitate, a avut un aport decisiv la mentinerea la conducerea Fondului, a unei alte compenii americane, Franklin Templeton, in ciuda hotararilor judecatoresti care anulau mandatul acestuia?

O fi faptul ca in Consiliul de administratie al Fondului Proprietatea se afla fostul ambasador al SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein, care din postura de lobbist al Fondului a sarit in barca acestuia?

O fi faptul ca recentele cazuri de coruptie de la ANRP duc mai sus, spre companiile americane care au cumparat actiunile la Fondul Proprietatea in perioada in care tranzactionarea lor nu era permisa, sau cand pretul acestora era la o zecime din valoare, pentru ca mai apoi, la listarea FP sa le regasim in actionariatul acestuia, ca prin minune, in pozitie majoritara? – a se vedea cazul grupului Elliot

Oare asa o fi? Oare se poate vorbi de coruptie si la nivelul reprezentantilor SUA la Bucuresti sau democratia si principiile de drept sunt doar pentru (căţei) Statele în curs de aliniere la normele democratice?

SURSA: Amjust.ro