ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Franța pare să fi învățat prea puțin sau aproape nimic din atacul de la sediul revistei satirice Charlie Hebdo, de la începutul anului. Noua reformă școlară prevede obligativitatea învățării lecțiilor de istorie a islamului, in timp ce istoria creștinismului rămâne facultativă.

Ministerul Instrucției Publice pregătește o reformă școlară pe care unii au definit-o deja filo-islamică, informează ziarul italian Il Giornale.

Noua reformă prevede, după cum relatează Le Figaro, o serie de ”elemente obligatorii” și facultative, care ar putea fi lăsate la ”latitudinea profesorilor”. În acest fel, subliniază ziarul francez, ”studierea islamului va fi obligatorie, in timp ce aceea a creștinismului medieval va fi facultativă”.

Obiectivul reformei propuse de guvern ar fi acela de a elimina tot ceea ce face parte din tradiția culturală și religioasă a Franței.