ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Samsung a anunţat că pune capăt vânzărilor de laptopuri şi notebook-uri în Europa, ca urmare a concurenţei imense din partea Apple şi Lenovo.

Gigantul sud-coreean a precizat că nu va mai comercializa nici măcar modelul Chromebook, care a fost cel mai bine vândut produs din categoria notebookurilor, scriu jurnaliştii de la BBC News citați de Digi24.

Anunţul sud-coreenilor vine după ce Sony a facut un anunţ similar la începutul anului. Reprezentanții Samsung au mai adăugat că decizii similare ar putea fi luate şi în alte părţi ale Globului. Asta în timp ce Lenovo a raportat recent o creştere de 17% a veniturilor din notebook-uri, pentru trimestrul al doilea, devenind astfel cel mai popular brand de laptop-uri în 15 ţări din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa.

De asemenea, Apple a înregistrat o creştere de 13% a vânzărilor de Mac-uri. Compania are probleme în ultima perioadă şi cu vânzările de smartphone-uri. Studiile arată că sud-coreenii au fost depăşiţi în India şi China de producătorii locali.

Ca urmare, compania a anunţat, în iunie, o scădere a profitului anual de 20%, iar o parte dintre executivi au fost nevoiţi să returneze bonusurile consistente.