ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vladimir Putin a lăsat de înţeles că ar putea renunţa la putere în anul 2018, când va expira actualul mandat.

[P] Putin - Biografia interzisă - comanda online

În timp ce vorbea cu organizatorii Campionatului Mondial de Meserii, care ar putea fi găzduit de Rusia, Putin a vorbit despre acest lucru brusc: "După cum ştiţi, evenimentul de care vorbim este programat pentru 2019, iar alegerile prezidenţiale din Rusia sunt programate pentru 2018. Oricum, eu sunt încrezător că oricine va fi preşedintele Rusiei atunci, bărbat sau femeie, cu siguranţă va participa cu plăcere la acel eveniment".

Mimica liderului de la Kremlin din timpul discuției pare să sugereze că, foarte probabil, a făcut o glumă pentru a testa reacția interlocutorilor săi.

Vladimir Putin ocupă scaunul de preşedinte al Rusiei, fiind la cel de-al treilea mandat. A devenit președinte interimar al Rusiei la data de 31 decembrie 1999, după ce președintele Boris Elțîn își dăduse demisia, iar apoi a câștigat alegerile prezidențiale din anul 2000. În 2004, el a fost reales pentru un al doilea mandat, care a durat până în 7 mai 2008.

Din cauza limitei prevăzute de Constituție, Putin nu a mai putut candida pentru un al treilea mandat prezidențial consecutiv în 2008, dar după victoria succesorului sprijinit de el, Dmitri Medvedev în alegerile prezidențiale, Putin a fost numit de acesta prim-ministru al Rusiei. Putin a ocupat această funcție în interalul 8 mai 2008 – 4 martie 2012. În 2012 a devenit pentru alți 6 ani președinte al Federației Ruse (în urma modificării Constituției).