ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Elizabeth Zach, o jurnalistă de la New York Times, se declară cucerită de un loc magic din România: Delta Dunării, zonă de care a aflat de la un indian, care la rândul său a fost vrăjit de frumuseţea locului.

„Am auzit odată povestea neobişnuită a unui investitor indian care lucra în Bucureşti, România, şi care a fost vrăjit de Delta Dunării, de canalele ei singuratice, de insulele plutitoare din stuf, de mânăstirile cu turle argintii în formă de ceapă, alături de colibele de un albastru ciudat din oraşele în care puteai ajunge doar cu barca”, îşi începe reportajul Elizabeth Zach.

"Însă atunci, în 1999, nu exista vreo posibilitate de a explora zona, care era plină de o varietate de animale sălbatice, motiv pentru care această zonă a fost declarată Biosfera UNESCO. Nu existau locuri confortabile unde să te cazezi peste noapte, cu excepţia unor hoteluri vechi ce datau de pe vremea comuniştilor. Astfel, indianul Diwaker Singh a decis să construiască un resort care să îi dea o nouă faţă deltei", relatează jurnalista de la New York Times.

După ce descrie pe îndelete frumuseţile naturale şi unice pe care le-a descoperit în Delta Dunării, jurnalista se declarată îngrijorată de faptul că această zonă a ţării noastre nu este atât de protejată pe cât ar trebui. "Am plecat din Deltă uimită de peisajul său utopic, dar îngrijorată, în egală măsură, pentru frumuseţea aceasta vulnerabilă“, scrie la finalul reportajului său Elizabeth Zach, pentru „The New York Times“.

danube-delta-delta-dunarii-romania-2009-a20364225

delta_dunarii_apus

delta_zona_centrala_brat_sulina-cilia_54_daniel_petrescu

image-2010-08-1-7651127-56-mirifica-delta-dunarii