ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În urmă cu 72 de ani, mai exact pe 29 mai 1942, nava românească "Sulina", care făcea parte dintr-un convoi ce a plecat din Constanţa urmând să ajungă în portul ucrainean Nikolaev, s-a scufundat după ce a fost lovită de o torpilă lansată de un submarin rus, relatează Daily Mail. Astăzi, după mai bine de 70 de ani, o echipă de scafandri care a explorat epava a avut parte de o surpriză "aromată". La bordul navei, fotograful Andrey Nekrasov a găsit o sticlă plină cu ...cafea!

Ambarcaţiunea  făcea parte dintr-un convoi de nave care plecaseră din portul Constanţa, România, către Nikolayev, Ucraina. În interiorul navei scafandrii au găsit o sticlă plină cu boabe de cafea. Scafandrul Andrey Nekrasov, a realizat abia când a ajuns la suprafaţă ce conţinea misteriosul recipient.

Vasul Sulina s-a păstrat într-o formă impecabilă. Adâncimea la care se află o protejează de valuri. A fost construit în 1939 în Palermo, Italia, şi s-a scufundat în 1942, după ce s-a alăturat flotei marine din România la începutul războiului. Potrivit experţilor, nava "Sulina" este perfect conservată datorită adâncimii la care se află: aproape 22 de metri. Alte nave, scufundate în aceeaşi perioadă, dar care se află la adâncimi mai mici, de 10 - 15 metri, au fost deteriorate de furtunile din timpul iernilor.

În momentul scufundării, Sulina transporta muniţie şi armament din România în Ucraina.