ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pentagonul a anunțat că cinci deţinuţi de la Guantanamo, patru yemeniţi şi un tunisian, au fost transferaţi joi în Georgia şi Slovacia. În prezent, în centrul de detenție de la Guantanamo Bay, Cuba, se află 143 de persoane.

Black Friday:Livrare gratuita in 24 de ore!

Cetăţeanul tunisian şi un yemenit sunt primiţi de Slovacia, iar ceilalaţi trei yemeniţi sunt primiţi de Georgia, a precizat locotenent-colonelul Myles Caggins din cadrul Pentagonului, transmite Reuters.

Cei cinci prizonieri de la Guantanamo au primit aprobarea de transfer din partea administraţiei americane. Aceştia sunt primii yemeniţi transferaţi de la Guantanamo din 2012. Dintre cei 143 de deţinuţi rămaşi la Guantanamo, 84 provin din Yemen, iar 54 dintre ei au fost declaraţi eliberabili.

Preşedintele Barack Obama a ridicat în mai un moratoriu privind transferurile yemeniţilor, dar niciun cetăţean din această ţară nu a fost eliberat până în prezent din cauza instabilităţii din Yemen şi a potenţialului risc de recidivă.

Wells Dixon, unul dintre avocaţii la CCR ai mai multor yemeniţi de la Guantanamo, a salutat "relocarea lui Alhag" şi amintit că "yemeniţii care au rămas trebuie repatriaţi sau transferaţi fără întârziere".