ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Controversata "Listă a lui Dughin" ce a acaparat atenția întregii prese române, zilele trecute, se dovedește a fi doar o diversiune, adevărata listă urmând să fie publicată la momentul oportun.

Livrare gratuita in 24 de ore!

Astfel, așa numita "Listă a lui Dughin" publicată de către site-ul neoconservator În Linie Dreaptă a fost preluata de mai toate publicațiile importante fără o elementară analiză şi fără o verificare a surselor.

Analiştii IT ai publicaţiei NapocaNews au analizat e-mailurile originale, care cuprind corespondenţa dintre consilierul George Gavrisha şi A. Dughin, ajungând la o concluie uluitoare.

Din emailurile în limba rusă reiese că atât asistentul lui Dughin, cât şi fostul consilier al lui Vladimir Putin corespondau frecvent, timp de ani de zile cu personalităţi aparţinând mediului universitar, cultural şi politic din SUA.

Mai mult, George Gavrisha şi A. Dughin au fost invitaţi oficial acum câţiva ani de către Departamentul de Stat al SUA să se plimbe cu barca într-o celebră staţiune din Florida, întelegându-se abia acum înlăturarea anul trecut a lui A. Dughin din cadrul Universităţii de Stat de la Moscova şi răcirea relaţiilor dintre acesta și Putin. Din ce in ce mai mult A. Dughin pare doar o marionetă folosită cu inteligenţă de americani pentru a speria ţăriile est-europene cu ideea pan-ortodoxismului rusesc.

Dar noutatea excepțională adusă de analiza IT efectuată de NapocaNews a emailurilor originale sparte de hackerii ruşi  şi publicate de jurnaliştii ucraineni de la Texty este cu totul alta. Emailul original de la adresa g.george.2004@yandex.rucu, cu anexa 1, unde se spune că era „lista lui Dughin” cu personalităţi politice, culturale şi jurnalişti români e alta decât cea publicată de site-ul În Linie Dreaptă, care a declanşat tot scandalul. Cei care au stat în spatele publicaţiei urmaşilor lui Tismeniţki, jurnaliştii ucraineni de la Texty sau reprezentanţi ai serviciilor secrete au modificat lista cu români, intercalând alte nume.

În concluzie, lista publicată zilele trecute nu este decât o modalitate de a compromite câteva personalităţi culturale şi jurnalişti apărători ai tradiţiei, ideii naţionale, promotori ai familiei şi implicării Ortodoxiei în societate. Adevărata listă va apărea doar când se va dori acest lucru.