ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


16 noiembrie 2014 este o zi care va rămâne în istoria României. Turul 2 al alegerilor prezidenţiale îi opunea pe Victor Ponta şi Klaus Iohannis, cel dintâi având un avans de aproape 10 procente.

[p] LIBRARIE.NET - Cărţile pe care le cauţi

Calculele tuturor au fost date peste cap, deşi nimeni nu credea că este posibil. O mobilizare fără precedent a românilor din diaspora a făcut ca şi în România oamenii să meargă la vot, astfel că la finalul zilei Klaus Iohannis devenea preşedintele ţării. Românii din afara graniţelor au avut probleme la vot şi în primul tur, dar autorităţile au fost depăşite total pe 16 noiembrie.

LIVRARE GRATUITA, orice produs. Toate ofertele
Teodor Meleşcanu, actualul consilier pe probleme de securitate al premierului Victor Ponta, a dezvăluit că, în perioada în care a fost ministrul Afacerilor Externe, a făcut un dosar care demonstrează că protestele la votul din diaspora nu ar fi fost spontane, ci organizate.

"Știam că e o fierbere în comunitățile românești în legătură cu organizarea votului la alegerile prezidențiale încă de când eram la director la SIE, aveam informații la SIE", a spus Meleșcanu la Antena 3 în urmă cu câteva zile. Acesta a adăugat că, în perioada în care a fost ministru de externe, ar fi realizat un dosar care arată că protestele la votul din diaspora ar fi fost organizate. Meleșcanu a sugerat un conflict cu SRI pe acest subiect, dar nu a intrat în detalii.Teodor Meleşcanu a demisionat din fruntea SIE pe 22 septembrie 2014 pentru a candida la prezidenţiale. Primul tur al alegerilor a fost pe 2 noiembrie, iar al doilea pe 16. Numit ministrul Afacerilor Externe după primul tur, Meleşcanu, şi-a dat demisia pe 18 noiembrie, stabilind un record naţionala fost ministrul plin cu cel mai scurt mandat din istoria post decembrista, şi anume doar 8 zile.