ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dosarul Microsoft, în care nouă foşti miniştri sunt cercetaţi de procurorii DNA, ar putea lua o turnură explozivă. Nume grele ale politicii, ca Victor Ponta, Adrian Năstase sau Vasile Blaga, ar fi de asemenea implicate.

Un martor din dosarul instrumentat de DNA susţine Ponta a fost ţinta presiunilor făcute de rivalii Microsoft, Fujitsu Siemens, prin directorul Claudiu Florica.

Acesta şi-ar fi dorit ca Ponta, în acea vreme şef al Corpului de Control al premierului Năstase, să demareze o anchetă în Ministerul Educaţiei în urma căreia Fujitsu Siemes să semneze un contract în valoare de 110 milioane de dolari.

În schimbul influenţei sale, Ponta ar fi primit din partea firmei în cauză computere pentru sediul Tineretului Social Democrat, al cărui preşedinte era, anunţă Digi 24.

Sursa citată precizează că în acest dosar ce poate avea implicaţii uriaşe apar şi numele lui Vasile Blaga şi Mihai Stănişoară.

Adrian Năstase ar avea o implicare mult mai mare, el fiind omul care a aprobat semnarea contractului. România Liberă scrie că fostul premier a aprobat, în data de 4 septembrie 2003, un memorandum privind "Parteneriatul strategic intre Guvernul Romaniei si Microsoft".

Acelaşi martor susţine şi că Dorin Cocoş, fostul soţ al Elenei Udrea, ar fi primit 9 milioane de mită, în timp ce primarul din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, şi fostul ministru al Comunicaţiilor, Mihai Sandu, s-au multumit cu "numai" 3 milioane de euro fiecare.