ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


De fiecare dată, din 1990 încoace, am votat Dreapta. Primari, parlamentari, europarlamentari, președinți… Nici un pesedist n-a văzut vreun vot de la mine, chiar dacă unii păreau simpatici. “Un pesedist, chiar dacă e simpatic, rămâne un pesedist, iar România poate fi un loc mișto pentru fiica mea dacă ăia de dreapta vor avea cum să se dezvolte”, mi-am spus de fiecare dată, și-am pus ștampila fix pe oponentul pesedistului.

Libris.ro – Librarie online – Zilnic noutati si promotii


Uneori, am făcut-o ca un bou, ignorând că tipul de dreapta este un dobitoc patentat. Cel mai bun exemplu: unul din foștii primari ai orașului în care locuiesc. Un tip de dreapta, pe care l-am votat, și care a babardit atât de dibaci vreo 20-30 de milioane de euro, încât a făcut pesediștii să pară niște naivi hoți de buzunare.

Am scăpat și de primarul hoț, dar și de naivitate. La alegerile generale din 2012, am scris, frumos, M@@@ *, pe buletinul de vot. Îi știam foarte bine pe candidații din colegiul meu; oamenii ăia merită fie un post de fochist, fie un mandat de 29 de zile. Cum nu sunt abilitat să le reorganizez viața, nu mi-a rămas decât protestul ăsta, al înjurăturii.

Ce credeți că o sa fac, acum?

Am de ales între un candidat de stânga despre care eu cred că va ieși președinte și fără votul meu, pentru că așa vrea licuriciul cel mare, și trei candidați de dreapta dintre care, teoretic, trebuie să aleg unul. Să fie dreapta mare, nu? Să scăpăm de neocomuniști. Să fie bine, ca să nu fie rău.

Udrea. Tăriceanu. Iohannis.

Udrea – nu, mulțumesc. Dincolo de faptul că mă dezgustă că joacă rolul tipei ușoare care pare că e dar nu e, după principiul “hoțul neprins e negustor cinstit”, Udrea reprezintă un cerc de interese cu adevărat mafiot, despre care știu câte ceva.

Tăriceanu – nu, din nou. L–am văzut cum conduce. A dublat aparatul bugetar, în condițiile în care România are deja doi funcționari publici la fiecare calculator, iar dezvoltarea economică pe care chipurile a asigurat-o a fost doar un efect al bulei imobiliare globale care a bușit, apoi, economia.

Iohannis – frate, ăsta era! Teoretic, având în vedere trecutul meu la vot, trebuia să pun ștampila pe neamț. E tipul de dreapta cu cele mai mari șanse. Dar nu am cum să fac asta, ar contrazice aproape tot ceea ce este important pentru mine.

Iohannis este un om rău. Un tip care s-a ocupat cu adopții de copii și n-a dus măcar un copil acasă este rău, orice ați spune, oricât v-ați agita, oricât ați scrie tâmpenii în comentarii la acest text. Pentru cine acumulează avere, pentru cine și ce trăiește, mi-e foarte greu să înțeleg, în absența copiilor.

Iohannis este un om arogant. L-am prins la Ploiești și am încercat să-i pun niște întrebări serioase. S-a enervat doar pentru că erau mai mult de una, iar el trebuia să mănânce. Și-a plecat la o ciorbă.

Iar acum, cu celebrul răspuns “ghinion”, recunosc că nu numai că nu l-aș vota, dar i-aș trage și două palme. Pentru că Iohannis e nesimțit.

Da, se câștigă binișor din meditații. Știu o profesoară de română care face meditații, în două serii, în fiecare zi de weekend, cu câte opt elevi, la 50 de lei ședința. 50 x 8 x 2 x 2 înseamnă 1.600 de lei pe weekend, adică vreo 20.000 de euro pe an. Cu leafa ei și a soțului ajunge la vreo 30.000 de euro pe an. Dacă ar economisi jumătate din suma – ceea ce mi se pare enorm – ar putea să-și cumpere șase locuințe în vreo 10 ani, ceea ce face rezonabil modul în care Iohannis își justifică averea.

Dar această doamnă e o meditatoare de top. Puțini dascăli din România au un asemenea business colateral. Ceilalți, majoritatea, trăiesc mizerabil pentru condiția lor. Și pe ăștia, pe toți, i-ai jignit, băi neamțule, ca un nesimțit ce ești.

Și să mor dacă pricep de ce ai făcut-o, neamțule…

- Ai sondaje care spun că profesorii nu te-ar vota oricum, și ai vrut să le dai una peste nas, de nervi?
- Ai sondaje care spun că electoratul tău așteptă un mesaj negativ la adresa profesorilor, și ți l-ai fidelizat astfel?
- Sau, pur și simplu, ești doar prost de gură?

Pentru că, uite, cu răspunsul ăsta nefericit, ai pierdut un vot, de la un bou ca mine, care vota dreapta în orice condiții. Cel mai probabil iar o să scriu M@@@ pe buletinul de vot. În condițiile date, cel mai probabil o să fac asta fix în caseta dedicată candidatului de dreapta cu cele mai mari șanse. Din cauza ta, neamțule.

Steluțe pentru ăia care cred că mint:

• * – am pe blog poză cu buletinul de vot.
• ** – am un fișier audio cu discuția mea cu Iohannis

Sursa: Bogdan Stoica, PS News