ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Toţi nou-născuţii vor beneficia, din 2015, de testare audiometrică gratuită, pentru depistarea precoce şi administrarea rapidă a tratamentului în cazul depistării unei posibile probleme de auz, a declarat ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, potrivit Mediafax.

Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

“Pentru dezvoltarea copilului, este deosebit de important ca surditatea să fie depistată cât mai devreme, spre a asigura în timp util tratamentul adecvat. Screeningul auzului la nou-născuţi este singura metodă prin care se poate depista activ hipoacuzia, chiar din prima lună de viaţă. Din această cauză, am hotărât ca începând cu 2015 să asigurăm procedurile de screening în toate maternităţile şi pentru toţi copiii nou-născuţi. Instruirea personalului medical, dar şi dotarea tuturor celor 150 maternităţi de pe teritoriul României cu aparatura de screening auditiv la nou-născut se vor face din fonduri europene. În acest sens, am demarat deja un proiect european”, a spus ministrul Sănătăţii.

În prezent, testarea pentru depistarea surdităţii la nou-născuţi se face în doar 17 maternităţi, unde există condiţiile necesare realizării testului.