ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Miercuri,  secretarul pentru Securitate Internă, Jeh Johnson, a anunțat că Julia Pierson, directoarea Secret Service, serviciul de elită însărcinat cu protecţia preşedintelui Statelor Unite, a demisionat din cauza scandalurilor legate de securitatea la Casa Albă şi recenta pătrundere, potrivit mediafax.ro.

Marți, drectoarea Secret Service a recunoscut existenţa unor breşe "inacceptabile" în cadrul serviciului prezidenţial de pază şi protecţie.

"Astăzi (miercuri), Julia Pierson, directoarea Secret Service, şi-a prezentat demisia şi am acceptat-o", a declarat secretarul american pentru Securitate Internă, Jeh Johnson, salutând cei 30 de ani pe care Pierson i-a dedicat serviciului prezidenţial de pază şi protecţie, și l-a numit director interimar pe Joseph Clancy, retras din Secret Service în 2011.

Această demisie are loc după pătrunderea unui bărbat pe 19 septembrie în Casa Albă. Bărbatul a sărit gardul Casei Albe şi a reuşit să intre în edificiu fără să fie reţinut de Secret Service, caz care a declanşat o polemică privind eficacitatea acestei unităţi de elită, iar ocomisie de anchetă independentă, însărcinată cu examinarea serviciului, va fi înfiinţată de Camera Reprezentanţilor.