ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Ion Sandu, a declarat joi în cadrul comandamenului de urgență organizat la ministerul Afacerilor Interne din cauza avertizărilor cod galben de ninsori că va fi viscol la munte și intesificări ale vântului și că este posibilă emiterea de coduri portocalii în anumite zone, dar pentru perioade scurte, informează B1.ro.

[p] LIBRARIE.NET - Cărţile pe care le cauţi

”Pentru a avea o imagine completă și corectă asupra evoluției vremii în următoarele două zile, aș face mențiunea că în Europa sunt emise coduri roșii pentru intensități foarte mari de precipitații asociate cu vânt. În România, deocamdată este emis cod galben, care înseamnă viscol la munte. Vineri este posibil să se transforme în ninsore inclusiv în București, adică în sudul țării. Viteze de vânt 50-60 de km/oră”, a spus directorul ANM.

”Ne așteptăm ca acolo unde se asociază viteză de vânt de peste 70 de km/h și ninsoare să emitem niște coduri portocalii pe perioade limitate, urmând ca la expirarea atenționării cod galben la nivel național, adică sâmbătă, să nu emitem la nivel național o altă atenționare pentru că precipitațiile se diminuează foarte mult. Rămâne însă vântul la 40-50 km/h și probabil pentru acesta se vor mai emite atenționări locale”, a mai precizat Ion Sandu.

http://youtu.be/czkEPWWfoMs