ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Luni seara, un avion în care se afla directorul general al grupului petrolier francez Total, Christophe de Margerie, şi alte trei persoane s-a prăbuşit la ora locală 23.58 (22.58, ora României), pe aeroportul Vnukovo, după ce ar fi intrat în coliziune cu o maşină de deszăpezit, provocând moartea persoanelor aflate la bord, relatează agenţia rusă Tass, citat de mediafax.ro.

Librarie Online. Zilnic ultimele carti noi, promotii si reduceri. Carti pentru fiecare cu livrare din stoc.

"În urma coliziunii, au murit patru persoane. Au fost găsite cadavrele lor", a precizat reprezentantul Comitetului rus pentru investigaţii în domeniul transportului, Tatiana Morozova.

Reprezentantul oficial al Aeroportului Vnukovo, Elena Krîlova, a anunţat ulterior că în acest accident au murit trei membri ai echipajului şi directorul grupului Total, iar informaţia a fost confirmată de grupul Total.

"Grupul Total confirmă cu profundă tristeţe că directorul său general, Christophe de Margerie, în vârstă de 63 de ani, a decedat în noaptea de luni spre marţi, într-un accident aviatic, pe Aeroportul Vnukovo din Moscova, în urma unei coliziuni cu un vehicul pentru deszăpezire", a anunţat compania într-un comunicat.

Potrivit lui Morozova, forţele ruse au fost deschis o anchetă penală în legătură cu acest accident, iar aeroportul a fost închis temporar, pentru efectuarea unor investigaţii la locul accidentului.