ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce Bulent Arinc, membru al guvernului condus de Erdogan, a declarat "femeile oneste nu ar trebui să râdă în public", mii de turcoiace au luat cu asalt reţelele sociale pentru a posta imagini zâmbind sau râzând.

Hashtag-ul #DirenKahkaha - ResistLaugh (RezistăZâmbind) - a urcat în top 10 trenduri pe Twitter la câteva ore după declaraţia oficialului.

"Râsul este un act revoluţionar", a fost mesajul distribuit pe Twitter un grup de membre ale Partidului Democrat, de opoziţie. De asemenea, oponentul lui Erdogan la alegerile prezidenţiale din Turcia, ce vor avea loc în luna august, Ekmeleddin Ihsanoglu, a salutat luarile de poziţie feministe.  "Râsetele femeilor noastre,  şi ale tuturor celorlalţi cetăţeni,  este cu adevărat ceea ce are cel mai mult nevoie să se audă în ţara noastră". a postat Ihsanoglu.

18489121

Untitled-1