ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După distrugătorul american USS Donald Cook, care a intrat acum în Marea Neagră, un alt distrugător, de data aceasta francez, Dupleix, pleacă din Cipru şi va intra în Marea Neagră.

O navă militară franceză care urma să ajungă în Marea Neagră este staţionată în Cipru, în timp ce distrugătorul american Donald Cook şi nava franceză de recunoaştere Dupuy de Lôme au părăsit Portul Constanţa.

Distrugătorul francez Dupleix urma să intre în Marea Neagră pe 14 aprilie, dar rămâne în portul cipriot Limassol, afirmă surse din cadrul Ministerului rus al Apărării, citate de Itar-Tass.

Dupuy de Lôme (A759) este o navă militară franceză dotată cu echipamente de interceptare a comunicaţiilor forţelor inamice. Nava a intrat în uz în aprilie 2006.

În portul Rota din Gibraltar, unde staţiona USS Donald Cook, înainte să ajungă în Marea Neagră, urmează să fie poziţionate alte trei distrugătoare americane.