ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Procurorii DNA cer arestarea preventivă în lipsă, pentru 30 de zile, față de fostul deputat Marko Attila, secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru relații interetnice.

Acesta este acuzat de abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave.

"Având în vedere că, în prezent, rechizitoriul și dosarul de urmărire penală se află în procedura de cameră preliminară la Înalta Curte de Casație și Justiție, propunerea de luare a măsurii de arestare în lipsă a fost înaintată, la 28 aprilie, aceleiași instanțe de judecată", se arată într-un comunicat DNA remis Agerpres.

În 9 aprilie, Marko Attila a fost trimis în judecată alături de alți şapte inculpați, printre care și fostul șef al ANI Horia Georgescu, care la data faptelor făceau parte din Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (ANRP), precum și patru inculpați care aveau calitatea de experți evaluatori autorizați.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, prin acțiunile sau inacțiunile lor intenționate, cei 12 inculpați au produs un prejudiciu bugetului statului român de peste 84,5 milioane euro.