ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a declarat la ieşirea de la DNA că procurorii au extins ancheta în dosarul său de corupţie şi l-au pus sub acuzare şi pentru fals, în legătură cu declaraţiile sale de avere şi împrumutul făcut, cu mult timp în urmă, cetăţeanului de origine greacă.

"Am depus un înscris, respectiv contractul meu, de acum 10 ani, de împrumut. M-au anunţat că au extins urmărirea penală pentru fals în declaraţii, declaraţiile mele de avere. Şi am stat să studiez dosarul", a spus Radu Mazăre, la ieşirea din sediul DNA.

Primarul Constanţei a arătat că nu doreşte să comenteze acuzaţiile şi situaţia dosarului său, amintind că procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Codruţa Kovesi, a făcut sesizare la Consiliul Superior al Magistraturii în cazul său, pentru unele afirmaţii.

"Cred că astăzi, dacă încep să vă dau detalii, o să spună (Kovesi, n.r.) că fac justiţie la televizor. Tot ce pot să vă spun e că m-am uitat în cele 10 dosare, din care reiese că... dar nici asta nu am voie să vă spun!", a precizat Mazăre, ironic, dar mult mai ponderat în declaraţii decât până acum.