ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Lupta pentru cel mai performant smartphone este întotdeauna crâncenă între companii foate puternice precum Apple, Samsug, HTC, LG sau Sony. Aceastea caută, în permanență, noi tehnici pentru a crea un telefon cu cameră cât mai bună și un design cât mai atractiv.

Nu aceleași companii intră însă în cursa pentru cel mai subţire telefon inteligent. De câteva luni bune, deţinătorul acestui superlativ absolut în specificaţii este Gionee Elife S5.5, de doar 5.5 milimetri, un telefon foarte asemanător cu modelul Allview X2 Soul, care nu este decat o variaţie a aceluiaşi dispozitiv, relataza Playtech.ro.

Acum, aceeaşi companie vrea să lanseze un dispozitiv şi mai compact. Noul aparat poartă numele de Gionee GN9005 și ,deşi nu a fost lansat oficial pe piață, se anunţă a fi cel mai subţire smartphone din lume, cu doar cinci milimetri grosime.

Totuși,pentru a realiza un smartphone atât de infim cei de la Gionee au trebuit să facă câteva compromisuri la capitolul dotări hardware. Astfel,GN9005 are un display AMOLED de 4,8 inci cu o rezoluţie nativă 720p şi o densitate de pixeli de 306ppi. Certificat deja de autoritatea chineză TENAA, la interior, acesta ascunde un procesor quad core tactat la 1,2 GHz, 1GB de memorie RAM, o cameră frontală de 5 megapixeli şi una principală de 8 megapixeli. Rulează din start Android 4.3 Jelly Bean şi ascunde la interior o baterie de 2050 mAh.

Prețul oficial al unui astfel de telefon inteligent nu este încă cunoscut.