ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul ministru al Apărării Corneliu Dobriţoiu a declarat, luni, că "Robert Turcescu face o mascaradă”, el precizând că livretul militar atestă calitatea de cadru militar în rezervă, şi nu activ, iar cadrele în rezervă nu primesc soldă decât pentru perioadele de concentare pentru pregătire militară.

Dobriţoiu a fost întrebat dacă un livret militar, precum cel prezentat de Turcescu, îi poate atesta acestuia calitatea de ofiţer acoperit.
”Ce ofiţer acoperit, spun eu, îi atestă gradul şi funcţia într-o instituţie sau specialitatea militară? Deci, ce pot să spun... Aceasta este o mascaradă a domnului Turcescu în care încearcă să atragă instituţii ale statului, inclusiv răspunderea penală din partea domniei sale, pentru a ţine cald un subiect. Referitor la informaţiile care au apărut ieri în presă, cu fotografii anexate, am nişte comentarii de făcut, în sensul că livretul militar atestă calitatea de cadru militar în rezervă, şi nu activ, a celui care îl posedă. Din câte ştiu, şi-mi aduc aminte bine, domnul Turcescu nu mai avea calitate de ofiţer în rezervă al Ministerului Apărării Naţionale. Or, de aici până la ofiţer acoperit... Am văzut şi nişte hârtiuţe acolo prin care erau prezentate nişte cifre, mă rog”, a spus Dobriţoiu, preşedinte al Comisiei de apărare din Senat.

El a menţionat că, în cazul ofiţerilor în rezervă, aceştia ”primesc soldă doar în situaţia în care sunt concentraţi pentru activităţi de pregătire militară, şi numai pentru perioada respectivă”.
”În rest, nimeni nu primeşte nici un leu de la Ministerul Apărării, ori eu nu-mi aduc aminte în calitatea de ministru să fi semnat vreun ordin de concentrare pentru domnul Turcescu. Am semnat, e adevărat, un ordin pentru retragerea gradului de locotenent-colonel, având în vedere faptul că acesta a fost obţinut în mod oneros. Mai departe, toată povestea cu ofiţer acoperit, descoperit.... cred că este o temă recurentă celei lansate de către preşedinte şi probabil că într-un puseu aşa, de conştiinţă, domnul Turcescu a ţinut să genereze senzaţie”, a mai spus Dobriţoiu.

Senatorul PNL a precizat că i se pare scandalos faptul că numele Armatei este târât într-un asemenea scandal.
”E povestea domnului Turcescu, nu ştiu ce o fi visat dumnealui noaptea. Dacă are ceva de spus şi dacă vroia să o facă, dacă ar fi fost acoperit într-adevăr undeva şi ar fi avut mustrări de conştiinţă, putea să pună mâna pe un toc şi să scrie procurorului general al României (...) şi se desconspira autorităţilor statului. Este un subiect jenant, o picanterie de presă, prin care se doreşte întreţinerea atenţiei publice”, a susţinut Dobriţoiu.