ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ambasada Rusiei în Ucraina a anunțat că doi diplomați ruși sunt dați dispăruți la Kiev, dar până în prezent autoritățile ucrainene nu au reacționat, iar pe de altă parte, președintele rus Vladimir Putin spune că omologul său ucrainean, Petro Poroşenko, a fost de acord ca Rusia să trimită ajutor umanitar în regiunile separatiste din estul ţării. Însă, de data aceasta, alimentele vor fi transportate cu trenul, nu cu camioanele, potrivit Digi24.


Ministerul de Interne de la Kiev a negat că forţele ucrainene ar fi reţinut doi angajaţi ai ambasadei ruse de la Kiev. Ambasada menţionează că anterior ministerul ucrainean a recunoscut că diplomaţii au fost reţinuţi. Luând în considerare declaraţiile contradictorii ale Kievului, ambasada Rusiei în Ucraina anunţă oficial că ataşatul diplomatic Mihail Şorin şi secretarul Andrei Golovanov sunt daţi dispăruţi”, potrivit unui comunicat al reprezentanţei diplomatice ruse.


Rusia anunțase anterior că mai mulţi membri ai personalului ambasadei ruse la Kiev au fost reţinuţi joi şi a cerut eliberarea imediată a acestora.