ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Doi români, Laurenţiu Nicolae, un programator din Bucureşti, şi dentistul Roland Hermann, au pus la punct o platformă unde specialiştii din toate colţurile lumii pot contribui la diagnosticarea unor cazuri complexe. Ideea site-ului Remote HelpNet le-a venit după ce au lucrat ca voluntari într-o clinică din Namibia pentru care ar fi avut nevoie de sfaturi de la alţi specialişti, anunţă TVR.

Medicilor li se verifică identitatea pentru siguranţa opiniilor postate. Pot oferi încă un punct de vedere cu privire la diagnostic sau tratament.

Aplicaţia este destinată zonelor în care accesul la servicii medicale este limitat, este gratuită şi medicii oferă din cunoştinţele lor în mod voluntar. Cei care au gândit aplicaţia cred că ar putea avea succes şi în România, pentru satele izolate.