ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Conform unei hotărâri adoptate de Guvern, minorii pot presta, în anumite condiţii, activităţi remunerate în domeniile cultural, artistic, sportiv, publicitar şi modeling.

Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Activităţile remunerate pot fi prestate de copii în calitate de actor, figurant, cântăreţ, muzician, dansator, acrobat la manifestări cu caracter cultural, educativ sau artistic, cum ar fi: teatru, operă, balet, circ, concursuri de dans, de muzică sau interpretare, filmări, înregistrări sau emisiuni în direct pentru radio şi televiziune, figurant sau model la şedinţe foto, sportiv profesionist în sportul de performanţă.

“Minorul poate presta activităţi remunerate în domeniile menţionate, în baza unor convenţii care se vor încheia între organizator şi părinţi/ reprezentant legal al copilului, sau direct cu copilul, dacă are peste 14 ani, dar cu încuviinţarea prealabilă a părinţilor/ reprezentantului legal", se spune în actul normativ adoptat de Guvern şi citat de Agerpres.

Totodată, muncile prestate nu vor fi periculoase, se vor desfăşura, în funcţie de vârsta copilului, în anumite intervale orare ale zilei, iar copilul va fi însoţit de un adult.