ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Donald Duck, cea mai cunoscută raţă din lume, împlineşte astăzi 80 de ani. Debutul său pe ecrane a avut loc în anul 1934, în Silly Symphony, The Wise Little Hen, al companiei Walt Disney Productions.

Donald a devenit faimos pentru discursul său semi-inteligibil, precum şi pentru personalitatea sa răutăcioasă şi iritabilă. Numele acestuia a fost inspirat de jucătorul australian de cricket Donald Bredman, iar vocea specifică de către Clarence Nash, un animator care a avut acest rol 50 de ani.

De-a lungul istoriei de 8 decenii, Donald a apărut în 178 de filme. În anul 2002 a fost inclus pe lista celor mai populare personaje de desene animate din lume.

Ca orice alt personaj Disney, Donald are în repertoriul său o serie de fraze pe care le foloseşte în anumite situaţii, cum ar fi What’s the big idea!?, Aw, phooey!, So!!, Hiya, toots! şi Oh boy, oh boy, oh boy....

În 1942 filmul Der Fuehrer’s Face, cu Donald în rol principal, a câştigat premiul Oscarul pentru cel mai bun film animat de scurtmetraj.

Donald este şi un îndrăgit personaj de benzi desenate. Popularitatea sa a creat o adevărat industrie, pe piaţă apărând foarte multe produse cu chipul său.

[video width="600" height="400" ]https://www.youtube.com/watch?v=5-GcRYv4nlY[/video]