ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Două tabere de romi alfate la Bondoufle, în Franţa, au fost demolate de autorităţi, deoarece Turul Franţei va trece prin zonă, informează AFP, citat de Mediafax.

Într-o hotărâre a autorităţilor locale datând din 22 iulie desfiinţarea taberelor este justificată în special prin "trecerea Turului Franţei", duminică, pe şoseaua în apropierea căreia erau instalaţi romii, ceea ce ar fi reprezentat "riscuri pentru securitate".

Asociaţia Secours Catholique a explicat că în luna ianuarie a primit asigurări din partea primarului din Bondoufle că familiile de romi nu vor avea de suferit dacă tabăra nu se va mări, zona va fi bine întreţinută şi va exista o colaborare între familii, serviciile sociale şi Secours Catholique."Toate aceste condiţii au fost îndeplinite", a precizat asociaţia, care consideră evacuarea "de neacceptat din punct de vedere uman, absurdă din puncte de vedere economic şi de neînţeles din punct de vedere politic".

"Nu am promis acest lucru", a reacţionat primarul Jean Hartz. "Am spus acele lucruri referitor la o singură familie, formată din circa zece persoane, care se află acolo de zece luni", a adăugat Hartz.