ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prof. Dr. Gheorghe Mencinocopschi s-a născut la data de1 mai 1949. Absolvent al Facultății de Biologie-Biochimie din Bucureşti, are multiple specializări în siguranţa alimentară, proiectarea alimentelor, nutriţie umană, dietoterapie. Din 1990 este director ştiinţific şi director general al Institutului de Cercetări Alimentare Bucureşti.

Din 2008 a fost trimis în judecată, împreună cu Dan Voiculescu și alte 11 persoane, în „Dosarul ICA”. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie susţin că privatizarea frauduloasă a ICA ar fi fost făcută în folosul lui Dan Voiculescu, fiind realizată prin subevaluarea bunurilor institutului cu peste 7,7 milioane de euro. Potrivit procurorilor, prejudiciul produs în urma acestei privatizări se ridică la peste 60 de milioane de euro.

Directorul ICA Gheorghe Mencinicopschi a fost acuzat de complicitate la infracţiunea de stabilire a unei valori diminuate faţă de valoarea comercială reală a institutului, abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Una peste alta, a primit 8 ani de închisoare, după ce, în septembrie 2013 Tribunalul București a decis să-l condamne la 6 ani. De ce această majorare, în cazul unei victime colaterale, în timp ce altor personaje li se reduce pedeapsa cu mult?
Să-l luăm ca exemplu pe Adrian Năstase. Judecătoria Sectorului 4 (JS4) a decis, în 23 iulie, că fostul premier Adrian Năstase, condamnat la patru ani și șase luni de închisoare în dosarele "Zambaccian" și "Trofeul calității", poate fi eliberat condiționat, în urma executării unei treimi din pedeapsă.

Oare să fi greșit acest om atât de mult? Să fi făcut de 2 ori mai mult rău ca Năstase? El susține că este nevinovat. Iată ce a mai spus, de-a lungul ultimilor ani, același om care a scris cărți cu titluri precum „Și noi ce mai mâncăm - NOUA ORDINE ALIMENTARĂ”, „Și noi ce mai mâncam ca să slăbim?”, „Revoluție în bucătărie”, „Reînvață să gătești”, „Părinți altfel” sau „Crezi că știi ce bei”, același om care astăzi spune că este acuzat pe nedrept.

Iată ce spunea despre Codex Alimentarius: "Sunt interese mari si multi bani in joc. Industria farmaceutica este un pic in pana de idei. Acum procedeaza ca in cazul aspirinei. Aspirina provine dintr-o substanta naturala. Dar, pe la sfarsitul secolului XIX, un baiat destept a modificat-o printr-un procedeu chimic, astfel ca ea a ajuns sa fie vanduta ca si medicament. La fel se va intampla si acum. Poate ca usturoiul va fi transformat in medicament si il vom lua doar pe reteta, de la farmacie”.

Întrebat fiind, într-un interviu din Adevărul, „Şi pe noi cine ne apără de invazia E-urilor?” Dr.Menci a răspuns: „Noi înşine. Nu mai scapă cine poate, scapă cine ştie, cine este informat. De aceea am şi scris cartea, pentru că în cunoştinţă de cauză, să ne asumăm ceea ce mâncăm sau ceea ce nu mâncăm. Noi nu conştientizăm că suntem şi ceea ce nu mâncăm.” Oare Dr. Menci nu a conștientizat că este și ceea ce nu este, adică vinovat?

Dr. Menci era și probabil că este, în continuare, conștient de faptul că nu tot ce spune este pe placul tuturor: „Taxa pe fast-food? - Eu susţin că mai întâi trebuie să facem educaţie copiilor noştri, noi înşine să fim exemple pentru ei, şcoala, mass-media. Mai bine reglementăm - şi aici iar mă vor înjura foarte mulţi - regimul publicităţii care se face la alimente. Sunt ţări care se gândesc să interzică publicitatea la alimente pentru copii, mai ales cea televizată.” A scris mult despre alimentație sănătoasă, cu insistență asupra pericolul grav pe care îl reprezintă E-urile. În plus, a declarat în mod repetat împotriva O.M.G. (Organisme Modificate Genetic), despre care se știe că e una din marile afaceri ale viitorului (apropiat), împotriva căreia populația informată va protesta( Afacerea ar putea pica, cum a picat, deocamdată și afacerea Roșia Montană.). A spus adevărul despre o substanță pentru care românii, fără să știe, au fost cobai: „ Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare Bucureşti, ne informează că un gram de INITIUM care este introdus în organism are nevoie de un an pentru a fi eliminat. Dacă îngurgitarea acestui produs se face zilnic, atunci el nu va mai putea fi eliminat niciodată din organism. Gheorghe Mencinicopschi merge până acolo încât spune că pentru a putea să-ţi faci seara un ceai de tei va trebui să iei reţetă de la medicul de familie, deoarece din toate produsele naturiste existente acum pe piaţă nu vor mai rămâne decât foarte puţine.”

În concluzie, Prof. Dr. Gheorghe Mencinicopschi cam știe despre ce vorbește. În general, a vorbit numai în folosul românilor, de partea cărora, în mod vădit, este. Singur a recunoscut că multă lume „îl înjură”. Să fi contribuit și aceste aspecte la condamnarea lui? Nu ar fi imposibil. Teoria conspirației sau nu, Dr. Menci este o victimă colaterală, care a primit mult prea mulți ani pentru un om de vârsta lui și care, practic, nu a furat nimic, nu s-a îmbogățit de pe urma acestei „afaceri”, în timp ce mulți din cei ce fură cu adevărat și sunt corupți cu adevărat, sunt în libertate și fac în continuare ce au făcut și până acum. Aproape că stai și te întrebi dacă acest sistem care a început deodată să facă „dreptate” e chiar atât e drept sau doar alt act al aceleiași piese, dacă nu cumva cuiva îi convine foarte mult noua „dreptate în serie” care se face în România.
“Nu am avut niciun avantaj moral sau material din această privatizare, ba aș putea să susțin că a fost chiar invers (...) Din cauza stresului, am suferit, în 2009, o intervenţie, din cauza bolii coronariene. Am doar o casă modestă. Eram la instanță când soția mea a aflat că s-a extins sechestrul pe casă. Este formată dintr-un parter și o mansardă cu trei camere, în care am locuit trei familii. Nu vreau ca familia mea să ajungă în stradă”. (Prof. Dr. Gheorghe Mencinicopschi)