ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ultranaţionalistul sârb Vojislav Seselj a dat foc drapelului Croaţiei, miercuri, în faţa Palatului Justiţiei din Belgrad, după ce autorităţile de la Zagreb şi-au exprimat satisfacţia în legătură cu decizia TPI de a dispune revenirea sa în celula de la Haga, relatează postul B92.

[P] Putin - Biografia interzisa  - comanda online

”Trimit un mesaj statului croat", a declarat Seselj în faţa presei şi a zeci de susţinători care l-au aplaudat în momentul incendierii drapelului Croaţiei.

Imediat după acest gest, Procuratura Generală a anunţat că a deshis o anchetă penală pe numele lui Vojislav Seselj pentru incendierea drapelului statului croat. "Croaţia a ocupat Republica Sârbă Krajina, a comis un genocid împotriva sârbilor în timpul celui de-al Doilea Război Mondial şi a izgonit sute de mii de sârbi", şi-a justificat Seselj gestul incendierii drapelului croat.

Referindu-se la decizia TPI (Tribunalul Penal Internaţional pentru fosta Iugoslavie) de a-l rechema în celula de la Haga, ultranaţionalistul sârb, acuzat de crime de război, a declarat că a primit citaţia în sârbă dar nu va coopera.

Vojislav Seselj a fost eliberat provizoriu în noiembrie 2014, din motive de sănătate, după mai mult de 11 ani în detenţie fără un verdict. Luni, însă, Camera de Apel a ordonat Camerei de Judecată să revoce imediat decizia de eliberare şi să dispună revenirea lui Seselj în închisoare, o decizie salutată de autorităţile de la Zagreb.

croatia