ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Am aflat cu oarecare amuzament că sunt pe o listă a "prietenilor" Rusiei "descoperită" de siteul Inliniedreapta.net.

Amuzamentul în fața unei asemenea aberații a dispărut când am observat cum presa "serioasă" din această țară a preluat acele insinuări neverificabile și le-a transformat în certitudini. M-am gândit serios dacă merită să combat o asemenea enormitate, pentru că falsitatea ei este totală, absolută.


De altfel, nu se prezintă nici măcar autorul "listei", deontologii de la ILD afirmând insidios că a fost întocmită "cel mai probabil de staff-ul" lui Dughin. Cu care individ, eu nu am discutat, nici direct, nici indirect, nici prin intermediari, niciodată.  Cum nu am discutat vreodată, direct sau indirect, cu vreun rus. Nu sunt prietenul Rusiei și nici a altei țări sau entitate, așa cum sunt acuzatorii mei.

Îmi este clar că așa-zisa știre, căreia niciun "deontolog" de la Hotnews sau Adevărul nu-i poate verifica veridicitatea, a fost lansată doar pentru a-i macula și eticheta drept "nefrecventabili" pe cei de pe listă. Totul prin asocierea cu "dughinismul" și cu personaje malefice din societatea românească precum Adrian Năstase și Ion Iliescu.

Din păcate, sunt unii care sunt obișnuiți să stea în poziția aplecat în fața stăpânului. Indiferent care ar fi acela.

În lupta dintre imperii care se desfășoară în acest moment nu are nimeni nevoie de români liberi, iar publicarea unor astfel de "liste negre" nu are nimic în comun cu democrația și libertatea. Este însă o practică totalitară, bolșevică, așa cum probabil ideologii de la Inliniedreapta au învățat de la părinții lor, veniți aici pe tancurile sovietice.