ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


UPDATE Surse afirmă că drona a ajuns în posesia anchetatorilor, care vor folosi imaginile înregistrate. Proprietarul dronei, Bogdan Dumitru, a declarat pentru B1 TV că a reușit să vadă, împreună cu procurorii, un fișier care conține un video de 15 secunde. Potrivit acestuia, în imagini se observă cum o persoană încearcă să se țină de elicea elicopterului.

„Imaginile sunt tulburătoare”, relatează bărbatul.

El a afirmat că drona a mai captat două fotografii și încă un filmuleț pe care nu a reușit încă să îl deschidă. Aparatul a fost găsit vineri de localnici și a fost predat la IPJ Constanța.

******

Proprietarul dronei care ar fi filmat prăbuşirea elicopterului SMURD în lacul Siutghiol spune că înregistrarea a durat trei-patru minute, iar la un moment dat a pierdut controlul aparatului.

Elefant.ro:Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Bogdan Dumitru, proprietarul dronei, a declarat, vineri, că a aflat de pe Facebook că un elicopter s-a prăbuşit în lacul Siutghiol şi a plecat înspre staţiunea Mamaia, luând drona cu el.

El a precizat că imediat ce a ajuns la locul accidentului a înălţat drona, îndreptând-o înspre o zonă a lacului unde observase o pată de ulei.
"Am ridicat drona să văd cine e pe mal şi am trimis-o pe un punct din lac unde părea să fie ulei, dar era kerosen. Am ridicat drona la 64 de metri altitudine şi era o chestie care se agita acolo prinsă de ceva. Când am încercat să o duc mai jos am pierdut controlul dronei. Filmarea a durat trei-patru minute, aşa îmi aduc aminte”, a spus Bogdan Dumitru.