ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După respingerea legilor Big Brother de către CCR, SRI anunţă că România e țară de tranzit pentru luptătorii ISIS şi că putem deveni foarte uşor o ţintă.

"Riscurile pot creşte în orice moment pentru România, în contextul în care suntem ţară de tranzit pentru cei care vor să se alăture grupării teroriste Statul Islamic", susţine SRI.

Ne conformăm ca yesmen-ii şi la încălcarea legislaţiei internaţionale, cum a fost cazul cu găzduirea închisorilor CIA, şi tot la fel când vine vorba despre legile Big Brother şi antiterorism.

Anunţul SRI vine şi ca răspuns la declaraţia ministrului britanic de Externe, Philip Hammond, care a evidenţiat importanţa eforturilor de oprire a circulaţiei membrilor grupului terorist Stat Islamic (SI) prin ţări europene precum România şi Bulgaria.

Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Într-un comunicat, Serviciul Român de Informaţii anunță că au fost luate mai multe măsuri în ultima perioadă. Printre acestea, declararea unor persoane ca indezirabile sau interzicerea accesului pe teritoriul României.

Purtătorul de cuvânt al SRI a declarat pentru B1 Tv că există riscul ca România să se transforme foarte ușor dintr-o țară de tranzit într-o țintă, dar în momentul de față nivelul de alertă se menține precaut.
Este vorba de circa 4.000 de luptători care ar proveni din statele vestice europene şi care ajung să fie implicaţi în zona de conflict din partea grupărilor extremiste.

În acest context, SRI anunţă că riscurile ar putea să crească. De la începutul anului trecut tot mai multe persoane din state europene au tranzitat regiunea în vederea transferului din Europa către Siria şi Irak, pentru a lua parte la activităţi combatante. Cei care vor să se alăture Statului Islamic se deplasează dinspre Europa de Vest către Siria şi Irak alegând fie căile aeriene, fie terestre, inclusiv prin România şi Bulgaria. Iar în aceste condiţii, Serviciul Român de Informaţii anunţă că situaţia reprezintă o preocupare majoră pentru autorităţile naţionale ale tuturor statelor occidentale.

Pe teritoriul ţării, SRI şi instituţiile din cadrul Sistemului Naţional de Combatere a Terorismului au intensificat cooperarea operaţională, inclusiv alături de structurile partenere din statele aliate. În plus, au fost luate mai multe măsuri, printre care acţiuni de descurajare, declarări de persoane indezirabile, nepermiterea intrării în ţară si informarea organelor de urmărire penală.