ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În urmă cu 2 luni Cedry2k și-a anunțat revenirea în muzică prin proiectul ”Sfinții Închisorilor”. EP-ul lansat în octombrie în fața a peste 1.700 de oameni a fost o revelație prin intensitatea mesajelor iar varianta publicată online a înregistrat aproape 300.000 de vizualizări.

Luna decembrie aduce o nouă veste bună pentru iubitorii genului și anume revenirea trupei Haarp Cord. Proiectul Haarp a luat naștere în 2010 fiind fondat de  Sișu, Pacha Man, Cedry2k și Dragonu. Un moment de cotitură a fost anul 2012 când lansarea albumului “Vremurile Din Urmă”  a adus totodată retragerea lui Stelian Crăciun alias Cedry2k din muzică. În 2013 Dragonu’, Sișu Tudor, Stres și Tecko Starr s-au reunit și au realizat un ultim album și turneu Haarp intitulat ”Ziua Întâi”.

Textele băieților vorbesc despre viața din cartierele bucureștene sau corupția din lumea politică dar și despre valorile familiei, dragostea de părinți, depășirea viciilor prin asumarea creștinismului sau respectul pentru istoria românilor.

”Mileniul trei, oameni încă se omară între ei pentru o mână de lei/ Când ar trebui s-o construim să luptăm cu idei/ Urcăm pe baricadă strigăm dreptate, libertate, demnitate/ Dar nu oferim ajutorul unui frate.”

”N-am trăit în secolu' întâi/ Da' încă aud ecou' vocii lui Iisus vorbind de dragoste fraților lui. / Două milenii mai târziu văd bancheri și politicieni/ Împrăștiind frică și neîncredere între cetățeni.”

”Iubirea e cea mai importantă din stările naturale/ Da' e inhibată cu tot felu' de interfețe artificiale/ Care simulează caldura și razele de soare/ Reflexia luminii de asfințit pe luciul apei de mare/ Te fac sa te temi ca n-am putea trăi dacă le stingem/ Da' dincolo de ele sunt stelele pe care tre' să le atingem.”

”Tot ce avem de făcut e să trăim viaţa pe care o primim/ Să simţim, să iubim şi-abia apoi să gândim.”

Noua variantă Haarp Cord ce se va lansa pe 19 decembrie la Timișoara arată puțin diferit: avem împreună 7 MC și 4 DJ. Organizația ”Boombox Terrorists” și clubul Daos sunt actorii principali din Timișoara care au organizat acest concert ce va face probabil istorie. Cedry2k, Stres, Sișu Tudor, El Nino, Stripes, Euforic, Dragoș, Dj Grigo și Dj MO vor urca pe scena Daos, Tecko Starr și Dj WicKeD fac și ei parte din ehipă dar vor lipsi la lansare. Dragonu rămâne cu sufletul alături de Haarp și își continuă turneul cu proiectul său personal ”Anul Dragonului”.

Materialul lansat la Timișoara (data și locul nu sunt alese întâmplător) constituie nucleul unui posibil album din 2015.