ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Consiliul pentru Combaterea Discriminării analizează noi probe în dosarul homosexualilor care au reclamat că au fost discriminaţi într-un club de fitness din Capitală. Cuplul de gay şi-a dus fetiţa de 3 ani în vestiarul clubului, schimbându-i hainele de faţă cu  bărbaţii prezenţi.

V-aţi lăsa fetiţa într-o cameră plină cu bărbaţi dezbrăcaţi?

Sunt înregistrări video şi audio, pentru care avocaţii clubului au cerut expertiză tehnică. Managerii clubului susţin că sunt victimele unei campanii media agresive, care le afectează imaginea.

După scandalul creat şi după nenumărate reclamaţii,  conducerea clubului a impus o nouă regulă: copiii pot intra în vestiare doar cu părinţi de acelaşi gen cu cel al copilului.


Doru Trăilă, avocat Word Class: "Această regulă a fost impusă ca urmare a faptului că am primit numeroase reclamaţii de la membrii clubului, care sunt nemulţumiţi că trebuie să se schimbe în vestiare în prezenţa unor copii".



Lestat Monroe, "părintele" în cauză: "Ne-au spus: «Dacă vrei să schimbi fetiţa, poţi să mergi la toaletă!» Ştiţi câţi oameni folosesc toaleta acolo!? 2.500 de membri!"


Clubul a promis că în următoarea perioadă va construi camere separate pentru familii cu copii.

Mikael Fredholm, CEO World Class România: "Am venit cu ideea să oferim camere pentru familii, în cluburile noastre. Unde părinţii singuri, orice părinte pot merge cu copilul de acelaşi sex să-l schimbe. Săptămâna trecută s-a scris în presă că suntem o companie homofobă şi că discriminăm homosexualii. Sunt extrem de dezamăgit".

Procesul a fost amânat până pe 6 octombrie.