ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Poveglia, insulă aflată la sud de Laguna Veneţiei, e una dintre cele mai înfricoşătoare destinaţii turistice din lume, fiind recunoscută datorită numeroaselor povestiri de groază cu fantome şi fenomene paranormale.

Italia a decis recent să o scoată la licitaţie, pentru a şterge o parte din datoriile ţării. Gropile comune ale victimelor ciumei şi ruinele spitalului pentru boli mintale ar putea deveni fundaţie pentru un hotel de lux.

Au existat atât de multe poveşti despre spiritele care bântuie insula, încât autorităţile au interzis turiştilor să mai calce pe pământul blestemat al Povegliei, relatează Daily Mail. Situaţia e pe cale să se schimbe. Orice doritor cu dare de mână ar putea avea o parte din insulă, deoarece guvernul italian intenţionează să o liciteze, pentru a acoperi o parte din uriaşele datorii ale ţării.

Reputaţia insulei dăinuieşte de secole, fiind susţinută de nenumăratele mărturii ale vizitatorilor. Poveglia e locul unde Veneţia a arunce cadavrele a 100.000 de cetăţeni omorâţi de ciumă în secolul al XVI-lea, pentru că oraşul a fost incapabil să găsească altă soluţie.

Însă pe lângă corpurile neînsufleţite, au fost târâţi pe insulă şi veneţienii atinşi de boală, dar vii, lăsaţi să agonizeze. Pe insulă sunt gropi comune, unde cadavrele au fost arse sau pur şi simplu gropile au fost lăsate deschise. Se spune că solul insulei e un amestec de pământ şi cenuşă de om.

Ulterior, pe insulă a fost înfiinţat un spital de boli mintale, unde au fost aduşi zeci de bolnavi. Aceştia ar fi spus că aud şoaptele şi plânsetele victimelor ciumei în interiorul spitalului, dar nimeni nu le-a dat crezare, din cauza bolilor de care sufereau.

Pacienţii erau sub controlul directorului, un medic crud, care îşi dorea atât de tare să depisteze sursa problemelor psihice ale omului, încât supunea bolnavii la lobotomii inutile. Chiar directorul spitalului ar fi înnebunit de la vocile fantomelor de pe insulă şi s-a aruncat de pe acoperişul spitalului.