ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


E-urile din îngheţata noastră de cacao există, deşi salivăm atunci când o mâncăm şi ele au un efect foarte nociv asupra sănătăţii noastre, oricât de mult ne păcălesc reclamele că, mâncând această gustoasă îngheţată, înghiţim ambrozia zeilor, nici mai multe, nici mai puţin.

E-urile din înghețata de cacao și cea de ciocolată pe care o consumăm sunt, în fapt, între doi și nouă aditivi alimentari (numiţi E-uri), iar conținutul de cacao sau pudră cacao variază între 1,3% şi 25%, potrivit unui studiu realizat de Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România (ANPCPPS România), pe produsele de tip înghețată cu cacao sau cu ciocolată, ce se găsesc pe piața din România.

În cadrul studiului au fost analizate 27 de produse de tip înghețată cu cacao/ciocolată, achiziționate aleatoriu și anonim în luna iulie a anului 2014.

Astfel, E-urile din îngheţata testată, la cele 27 de produse analizate, variază între 2 și 9 ca număr. Cel mai mare procent, 29,62%, e în produsele care au cinci E-uri, urmat de produsele ce au patru E-uri — 18,51% .