ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Achim Irimescu, ministrul Agriculturii, a declarat că cei de la Comisia Europeană au publicat, în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, anunțul prin care recunoaște denumirea de Indicație Geografică Protejată pentru telemeaua de Ibănești, anunță Agerpres.

Acesta este al treilea produs pe care România a reușit să-l înregistreze la nivel european după "Salamul de Sibiu" și Magiunul de Prune Topoloveni, în anul 2011.

"Acum 10 zile am protejat la Bruxelles salamul de Sibiu, un produs de o calitate extraordinară, al doilea produs protejat de România. Astăzi pot să anunț oficial că telemeaua de Ibănești a fost publicată ieri în Jurnalul Oficial. Deci încet, încet, se mișcă lucrurile", a precizat ministrul.

El a subliniat că România are produse de înaltă calitate care provin din mediul rural, însă cei de acolo trebuie îndrumați să solicite și să folosească fondurile care le stau la dispoziție în acest sens.

"Vom produce și denumirea de produs montan. Legislația este stabilită, urmează să o promovăm și sper eu ca acele produse de calitate excepțională realizate într-un mediu nepoluat să ajungă pe masa consumatorilor. Foarte important este și faptul că producătorii noștri trebuie să realizeze că, realizând un produs de calitate ridicată, pot obține valoarea adăugată necesară unui trai decent", a completat Irimescu.

Pe data de 10 martie, salamul de Sibiu a dobândit oficial denumirea de Indicație Geografică Protejată, la 20 de zile de la publicarea anunțului de înregistrare în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.