ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Care sunt țările din lume care au înregistrat cele mai mari creșteri economice în anul pe care îl încheiem peste zece zile?

Guyana, un stat cu o populație de abia 800.000 de locuitori, situat pe coasta de nord-est a Americii Latine, este marea vedetă a anului.

Produsul său Intern Brut a înregistrat în 2023 o creștere de 38,4%. Nici o altă țară din lume nu se apropie nici măcar de jumătatea performanței Guyanei.

Principalul motor economic al său îl reprezintă dezvoltarea producției de petrol. În 2015, compania Exxon Mobile a descoperit rezerve importante de țiței în largul coastelor Guyanei.

Bazinul Starbroek are rezerve de petrol estimate la 10 miliarde de barili. Din această cauză, Guyana se află într-o dispută teritorială cu Venezuela.

Singura economie care depășește creșterea Guyanei este cea a Macao.

Numit și „Las Vegasul Asiei”, Macao nu este o țară ci o regiune administrativă specială din cadrul Chinei, care se așteaptă că va înregistra în 2023 o creștere economică de 74,4%.

Principalele motoare economice ale regiunii sunt reprezentate de industria jocurilor de noroc și turism.