ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Avioanele de pasageri Boeing din seria MAX continuă să fie victimele unei serii de incidente și defecțiuni tehnice care pare să nu se mai termine.

Pasagerii unui avion de linie Boeing 737 MAX 9 care zbura de la Portland la Ontario au văzut îngroziți cum ușa de ieșire de urgență a fost smulsă în timp ce se aflau la o altitudine de cinci kilometri.

Deși în condiții de depresurizare, nimeni nu a fost rănit și avionul a putut reveni și ateriza în condiții de urgență la Portland.

După acest nou incident, autoritățile americane au interzis zborurile a nu mai puțin de 170 de avioane Boeing.

Avionul care și-a pierdut ușa nu era vreo rablă: el abia ieșise de pe poarta fabricii cu două luni înainte și zbura din data de 11 noiembrie.

Seria MAX a Boeing pare lovită de un blestem.

În 2018 și 2019, două avioane MAX 8 s-au prăbușit, în cele două catastrofe pierzându-și viața 346 de persoane.

După aceea, toate aparatele MAX 8 și 9 din lumea întreagă au fost oprite de la zbor timp de doi ani.

Interdicția a fost ridicată după ce Boeing a modificat pilotul automat.

Anul trecut, au fost descoperite mai multe defecte de fabricație.

Ultimul incident a avut loc cu doar câteva zile de sfârșitul anului, când Boeing le-a cerut clienților săi care dețin aparate MAX 737 să le verifice pentru a vedea dacă toate șuruburile au fost prinse cum trebuie.

Secvențele filmate de la bordul avionului care și-a pierdut ușa în zbor au devenit virale.